Schimbarea de la Google Maps care te va ajuta enorm în traficul din București și nu numai

de: Ciprian Ioana
10 07. 2020

Google Maps vine cu o funcție parcă gândită fix pentru orașele aglomerate din România, așa cum e Bucureștiul.

Google Maps caută să-și îmbuntățească serviciul și să răspundă în mod real nevoilor șoferilor. Astfel, vine cu o nouă funcție care vine la fix în cazul orașelor aglomerate și te face să-ți organizezi mai bine călătoria. În cadrul funcțiilor de ghidaj, Google Maps îți arată acum și semafoarele din drumul tău.

E o funcție utilă – vei știi ce intersecții să eviți și poți intui și care e timpul de așteptare, în funcție de nivelul de trafic din zonă.

Google Maps îți arată, de-acum, și semafoarele din drum

Prezența semafoarelor va fi marcată în Google Maps prin simbolul clasic – în care regăsești cele trei culori: roșu, galben și verde. Important de spus că, deocamdată, semafoarele doar apar pe hartă și nu sunt folosite în cadrul navigării sau al indicațiilor vocale. De asemenea, nu te ghidează, deocamdată, spre cel mai rapid traseu, acest lucru poate fi intuit doar de tine.

Google nu face decât să prindă din urmă Apple. În aplicația similară de pe iPhone au fost adăugate semafoare încă de anul trecut.

Mai mult, semafoarele sunt folosite ca puncte de reper în ghidarea vocală realizată de Siri. În loc să spună “faceți dreapta în 100 de metri”, Siri poate spune “faceți dreapta la primul semafor” – ceea ce este mai ușor de înțeles și urmat de către șofer fără să se uite pe ecranul telefonului.

Noua facilitate e disponibilă, deocamdată, doar în Statele Unite, în versiunea Android, dar nu va dura mult până va ajunge și-n România.

Recent, Google Maps a mai lansat o funcție nouă, adaptată vremurilor de pandemie pe care le traversăm. E vorba de notificări pe care le primești în legătură cu situația pandemică. Iar funcția e disponibilă indiferent cu ce te deplasezi – mașină personală sau mijloc de transport în comun.

Funcția e binevenită mai ales dacă vrei, de exemplu, să mergi în străinătate și vrei să te informezi în legătură cu situația de acolo. Vei fi informat, de exemplu, dacă un mijloc de transport în comun a fost afectat în vreun fel din cauza virusului, dacă circulă în capacitate limitată ori după alt program decât cel normal.